kulturhusindreby-logoDe fleste arrangementer holdes i
Kulturhus Indre By,
Charlotte Ammundsens Plads 3,
København K

Meditation i den vestlige spiritualitet - gratis introaften til meditationskursus

Meditation i den vestlige spiritualitet
- gratis introaften til meditationskursus

Onsdag den 30. oktober kl. 19 - 21.30.
Bemærk adresse: Vennemindevej 28, st.th., 2100 Kbh Ø

Som lovet i forårets foredrag om "Sophias forvandlingsformer" inviterer jeg nu nye medlemmer ind i en meditationsgruppe, der arbejder med vestlig spiritualitet. Det handler om, at vi sammen skaber et rum, hvor kærligheden (filo) til visdom (Sophia) kan begynde at blomstre og blive til daglig livspraksis.

Vi begynder med en gratis intro-aften, hvor den grundlæggende arbejdsform præsenteres sammen med temaet for det første kursusforløb. Hvis man ønsker at fortsætte efter denne aften, følger herefter 5 aftner henover efterår- og vintermånederne, som tilsammen beløber sig til kr. 750.

Intentionen er, at skabe et fordybende rum, hvor den enkelte kan udfolde en gensidig befrugtning mellem erfaringen af den levende indre visdom og den dagligdags livspraksis. Vi vil arbejde fordybende med udpluk fra Homers Odysse, der rummer et hav af sanselige billeder fra den græske mysterietradition. Det vil blive suppleret med mindre tekster af Platon og Aristoteles. Grundlæggende skal dette historiske stof dog blot danne en meningsfuld ramme om de menneskelige udviklings- og fordybelsesprocesser, som gruppen leder hen imod for hver enkelt.
 
Vi arbejder med enkelte af Rudolf Steiners meditationsøvelser og følger en metodisk vej, hvor det det imaginative og inspirative rum langsomt kan åbne sig for den enkelte. Vekselvirkningen mellem indre fordybelse og samtale vil være omdrejningspunktet for kurset, således at der skabes en tryg ramme for personlig læring og udvikling. Målet er, at man både arbejder med at åbne til en rig indre erfaringsverden og samtidig får mulighed for, at de sjælelige erfaringer kan blive til gavn for det praktiske, sociale liv. 

Henrik Sørensen er cand. mag. i idehistorie og underviser på Marjatta Seminarium. Han er medlem af Frihedsforums idegruppe.

 

Besøg os på Facebook

facebook-frihedsforum

Hør mere fra os

* indicates required

Se tidligere nyhedsbreve.

Rudolf Steiner Citat

To truly know the world, look deeply within your own being;
to truly know yourself, take real interest in the world.

frihed2

Om Frihedsforum

Frihedsforum er et åbent netværk og samtaleforum, der belyser kultur- og samfundslivet udfra en spirituel impuls. Vi skaber møder mellem mennesker, der er optaget af indre og ydre udvikling.

frihedsforum-logo-medium