kulturhusindreby-logoDe fleste arrangementer holdes i
Kulturhus Indre By,
Charlotte Ammundsens Plads 3,
København K

De to Jesusbørn i renæssancekunsten - Leonardo og Rafael

Trond Skaftnesmo kopiSEMINAR PÅ NORSK VED TROND SKAFTNESMO

Lørdag den 9. december, kl. 10-14:30

Det åbenbare julemysterie bliver læst højt hver jul over hele verden. Det har været åbent annonceret i 2000 år… og det er fortsat lige uopdaget.
Vi kender alle billedet af stalden med den hellige familie, de tre vise mænd på den ene side, hyrderne på den anden og stjernen over det hele. Men lægger vi evangeliernes fremstillinger til grund, er dette billede en umulig konstruktion. De to fødselsberetninger - hos Matthæus og Lukas - kan ikke sættes sammen til én. Allerede de to slægtstavler forhindrer det.
Dødehavsrullerne viser, at der i Judæa i tiden omkring Jesu fødsel var forventet en præstelig såvel som en kongelig Messias. Dette stemmer også med evangeliernes beretninger. Når vi så støder på kunstneriske fremstillinger fra renæssancen med ”et ekstra Jesus-barn”, lyser et uventet meningsdyb pludseligt frem bag historiens slør.
I vort seminar vil vi belyse denne tematik med mange eksempler på hvor vi finder de to Jesusbørn i renæssancekunsten – hos Leonardo og hans elever samt hos Rafael i nogen af hans mest kendte malerier.

Trond Skaftnesmo (f. 1959) er Steiner-skolelærer, biolog og filosof. Han har udgivet flere bøger på norsk og dansk, senest “Evolutjonens Kilder” (2017) på Flux forlag.

Seminaret afholdes på Rathsacksvej 30, 1862 Frederiksberg C

Entre: 270 kr. (170 kr. for arbejdsløse, pensionister og studerende).
Betal kontant eller med Mobilepay ved indgangen. Tilmeling er ikke nødvendig.

Besøg os på Facebook

facebook-frihedsforum

Hør mere fra os

* indicates required

Se tidligere nyhedsbreve.

Rudolf Steiner Citat

To truly know the world, look deeply within your own being;
to truly know yourself, take real interest in the world.

frihed2

Om Frihedsforum

Frihedsforum er et åbent netværk og samtaleforum, der belyser kultur- og samfundslivet udfra en spirituel impuls. Vi skaber møder mellem mennesker, der er optaget af indre og ydre udvikling.

frihedsforum-logo-medium