kulturhusindreby-logoDe fleste arrangementer holdes i
Kulturhus Indre By,
Charlotte Ammundsens Plads 3,
København K

De to mennesketyper

FOREDRAG VED DORTHE NØRLEV 
Onsdag den 7. marts, kl. 19:30-21:30

Dorthe Nørlev - beskåret

 Mennesket har siden tidernes morgen været inddelt i to mennesketyper: Neurasteniker og hysteriker.  Fra det lille barn og op i voksenlivet kan man se forskel på adfærd og reaktioner hos de to typer. Hysterikere lever mere i det himmelske og vil trække den himmelske moral ned på jorden, og neurastenikere vil almindeligvis have evner til at forædle materien og derved være skabende. Nogle hysterikere kan opsætte dramatiske scener omkring sig i deres begær efter at bringe deres ønsker og ideer til virkelighed – og det gælder uanset om de er voksne eller børn. Modsat kan nogle neurastenikere være kølige, med en tendens til manglende empati og mene “at de andre bør tage sig sammen”. Dette kan naturligvis afføde konflikter i mødet mellem de to typer, uanset om det er på arbejdspladsen, i ægteskabet eller mellem forældre/pædagoger og børn. 

At kende til disse to typer kan både medføre en øget selvforståelse og øge forståelsen for forskellighed og dermed accept. Under foredraget vil Dorte Nørlev bl.a. komme ind på, hvordan en forskel i konstitutionen (de fire væsensled) er årsag til de to typers forskellighed.

Dorte Nørlev, antroposofisk psykoterapeut, foredragsholder og meditationslærer. Driver det antroposofiske kursus- og uddannelsescenter www.lillehammershus.dk

100 kr. (80 kr. for arbejdsløse, pensionister og studerende)

Foredraget finder sted på Rathsacksvej 30, 1862 Frederiksberg C

Besøg os på Facebook

facebook-frihedsforum

Hør mere fra os

* indicates required

Se tidligere nyhedsbreve.

Rudolf Steiner Citat

To truly know the world, look deeply within your own being;
to truly know yourself, take real interest in the world.

frihed2

Om Frihedsforum

Frihedsforum er et åbent netværk og samtaleforum, der belyser kultur- og samfundslivet udfra en spirituel impuls. Vi skaber møder mellem mennesker, der er optaget af indre og ydre udvikling.

frihedsforum-logo-medium